Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van Lode Violet

De Twintigers: Bekijk het concert van Lode VioletBlijf verwonderd!

Op 8 februari klopte Lode Violet, -Twintiger van deze week- aan bij Studio Toots. Met 3 vrienden (vriendin Anne-Sophie, broer Jonas, en beste maat Tim) maakte hij een prachtige opname met muziek voor 4 blazers. Samen vormen zij een saxhoornkwartet, al moet het gezegd dat de cornet niet écht een uitvinding van A. Sax is. Toch is het gebruikelijk in de brasswereld om de combinatie van 2 cornets, 1 althoorn en een eufonium als saxhoornkwartet te bestempelen.
website Lode

Lode Violet

Bekijk het volledige concert vanaf 11/03 om 20u op VRT NU

Op maandag 8 februari nam cornettist, Lode Violet, samen met Anne-Sophie Leveugle, Tim De Maeseneer en Jonas Violet een gevarieerd programma op met muziek voor saxhoornkwartet.

Het programma opende feestelijk met de ouverture tot Ruslan en Ludmila van Mikhail Glinka. Na Jewels van de Engelsman Eric Ball zette Lode even een stap naar voren voor de Concert Etude van de Rus Aleksandr Goedicke.Vooral in dit stuk werd de grote virtuositeit van Lode duidelijk.

Na 2 deeltjes uit het Quatuor van Paul Gilson, de Brusselaar die we vooral kennen van zijn altsax-concerti, speelde het kwartet een bloedmooi arrangement van Lascia ch'io piango, de hit van Händel uit Rinaldo. Het concert eindigde met een knappe bewerking van het eerste deel van Mozarts 25ste symfonie.

Nicole Van Opstal kent Lode al van kindsaf en kwam tijdens het interview met hem allerhande nieuwtjes aan de weet.

Bekijk het volledige concert vanaf 11/03 om 20u op VRT NU

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.