Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: bekijk het concert van Maarten Vandenbemden

De Twintigers: bekijk het concert van Maarten VandenbemdenKlassieke muziek

Twintiger Maarten Vandenbemden in Studio Toots als solist èn in 'Duo Adentro' samen met pianiste Saskia Van Herzeele.

Maarten Vandenbemden

Bekijk het concert op VRT NU!

Als solist horen we hem in een eigen bewerking van een orgelwerk van Girolamo Frescobaldi, en in de mooie, nostalgische Suite populaire van Heitor Villa-Lobos. Ook het duo Adentro maakt zelf zijn arrangementen: een handige manier, zegt Vandenbemden grappend, om de muziek 'naar je hand te zetten'.

Samen brengen ze de 'Pavane pour une infante défunte' van Maurice Ravel, waarbij ze in hun bewerking op zoek gingen naar de specifieke kleurmengingen van gitaar en piano, en ze eindigen met een bewerking van de feestelijke, extraverte 'Scaramouche' van Darius Milhaud.

Een sfeervolle en afwisselende Tootssessie, donderdag 3 juni om 20.00 u te beluisteren in Klara Live en ook na de uitzending te bekijken op VRT NU.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers