Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van schntzl, met Casper Van De Velde

De Twintigers: Bekijk het concert van schntzl, met Casper Van De VeldeJazz

Kijk op 1 april mee naar het live concert van schntzl met drummer Casper Van De Velde en pianist Hendrik Lasure in Studio Toots.

Casper Van de Velde

Bekijk het concert op VRT NU

Casper Van De Velde mag dan pas 25 zijn, met zijn vriend Hendrik Lasure speelt hij al meer dan tien jaar samen in diverse bezettingen: bij ondermeer BombatazWarm Bad, en An Pierlé. In duo heten ze schntzl en het is als schntzl dat ze in februari een coronaproof concert gaven in Studio Toots.

"In duo met Hendrik voel ik mij comfortabel, we delen dezelfde esthetiek"

Casper Van De Velde werd uitgekozen als Twintiger, maar hij vond het vanzelfsprekend zijn kompaan Hendrik Lasure mee te brengen naar de opnamesessie vertelde hij ons: "hij verdient het evenzeer hier te staan als ik; in duo met Hendrik voel ik mij comfortabel, we delen dezelfde esthetiek".

Voor hun concert in Studio Toots putten ze uit hun vorig jaar op het label W.E.R.F. verschenen CD ‘Catwalk’. Met dit grote verschil weliswaar dat de sessie in Studio Toots volledig akoestisch was, met Hendrik Lasure op piano en Casper Van De Velde op drums en een waaier een percussie-instrumenten en instrumentjes.

De nummers hebben titels als natalia, tujiko, otis, sunshine baby,.. en staan elk voor een eigen klein wereldje, vertelt Casper: ‘We starten met visuele beelden, we maken wereldjes, en door er een naam aan te geven wordt het een portret’.

De muziek die ze brengen wordt etherische jazz genoemd, of minimal jazz, zelf omschreven ze haar wel eens als ‘minimale, intimistische kamermuziek met bizarre uitspattingen’ of ‘cinematografische kamermuziek’, maar eigenlijk behoeft de muziek geen label, wel aan pak aandachtige luisteraars!

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.