Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van Wouter Valvekens

De Twintigers: Bekijk het concert van Wouter ValvekensKlassieke muziek

De pianomuziek van de Poolse componist Karol Szymanowski wordt niet zo vaak uitgevoerd als ze verdient, vindt Wouter Valvekens.
Yoshie Kuwayama

Wouter Valvekens

Als Twintiger zet hij hem resoluut op het programma.

Robert Schumann is een andere liefde die niet ontbreken mag. De ranke Arabeske eerst, die hij laat volgen door de driedelige Fantasie op.17 met het meditatieve langzamere slotdeel.

En dan is er nog een nieuwe liefde: de fortepiano. Aan Lut Van der Eycken vertelde hij wat er zo bijzonder aan is, wat hij ervan leren kan. Want dat het daarom draait, is voor deze Twintiger wel duidelijk.

Dit concert werd opgenomen in Studio Toots op 1/02/2021.

Bekijk het concert op VRT NU!

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.