Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Emmy Wils

De Twintigers: Emmy WilsBlijf verwonderd!

U hebt haar allicht aan het werk gezien tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd als één van ‘De Zes’, één van de zes jonge pianisten met hun visie op de laureaten. Zij mochten de uitzending ook telkens afsluiten met een swingend arrangement voor drie piano’s. Emmy is een bijzonder iemand. Op de vraag waar ze binnen tien jaar wil staan, antwoordt ze: ‘dichter bij mezelf.’

De Twintigers - Emmy Wils

Emmy Wils (°1994) kreeg haar eerste pianolessen van Johan Bossers aan de Stedelijke Muziekacademie van Tongeren. Ze beseft nu hoe belangrijk zijn rol is geweest in haar beslissing om verder piano te studeren: ‘Ik heb nooit een gepassioneerdere pedagoog gehad.’ Ze studeerde verder aan het Conservatorium van Brussel in de klas van Piet Kuijken en Hans Ryckelynck en beëindigde haar master magna cum laude in de klas van Boyan Vodenitcharov. Ze studeerde ook nog aan de prestigieuze Hochschule für Musik Frans Liszt in Weimar, in de klas van Peter Waas. 

Ze is initiatiefnemer en pianiste van het tienkoppige Sonos-ensemble, ook van het Koi Collectief: een duo met saxofonist Maarten Vergauwen. Ze nam een cd op met Poolse fluitiste Natalia Jarzabek.

Emmy Wils heeft een uitgesproken voorliefde voor het werk van Johannes Brahms maar ook voor hedendaagse muziek. Ze is heel sociaal, maakte een wereldreis, maar is evenzeer bezig met verdieping, zingeving en spiritualiteit. 

 

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.