Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Tim Eysackers

De Twintigers: Tim EysackersJazz

Dit jonge Belgisch jazztalent zou wel eens een tijdje in het oude Rome willen wonen, of in Duitsland...

Tim Eysackers

Tim Eysackers (°1996) studeerde in 2020 af aan de LUCA School of Arts (Leuven) voor jazzpiano bij Ron van Rossum, Frank Vaganée en Peter Hertmans. Daarvoor kreeg hij ook nog les van Ewout Pierreux aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Hij geeft nu zelf les en richtte een eigen ensemble op: het Tim Eysackers Ensemble dat zich met een project rond Antigone liet opmerken en zowaar de Playright + Prijs 2020 in de wacht sleepte. Deze voorstelling is gebaseerd op de klassieke tragedie en vormt een mix tussen jazz en drama met zijn eigen composities die aan de basis liggen.

Tim Eysackers speelt ook bij het Dieter Vaganée Quartet: met Dieter Vaganée (altsax), Benny Van Acker (contrabas) en Natan Goessens (drums). Hij schreef en arrangeerde werk voor big band o.l.v. Frank Vaganée en het symfonisch orkest Vivarte o.l.v. Francis Reusens.

Hij wil zich blijven inzetten voor zowel jazzpiano als klassieke piano. Hoewel zijn jazzsmaak eerder klassiek is met helden als Oscar Peterson en Ella Fitzgerald, zou hij toch graag eens met Bert Joris willen spelen. 

Zijn levensmotto: ‘Il faut imaginer Sisyphe heureux’ van Albert Camus. En dat is een doordenker als je weet dat Sisyphus als straf telkens eenzelfde steen de rots moest opduwen... 

Bekijk het interview met Tim Eysackers:

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers