Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Wouter Valvekens

De Twintigers: Wouter ValvekensBlijf verwonderd!

Deze jonge pianist in drie woorden typeren? Intelligent, welbespraakt, een weinig van de wereld.... Zijn wens voor de toekomst? ‘Zoveel mogelijk muziek maken, mét zoveel mogelijk mensen en vóór zoveel mogelijk mensen’.
Wouter Valvekens

Wouter Valvekens

Wouter Valvekens (°1997) is verknocht aan zijn piano hoewel hij zich recent ook aangetrokken voelt door de pianoforte. Hij studeert momenteel bij Piet Kuijken.

Wouter startte met piano aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen bij Rita Degraeuwe, daarna aan Conservatorium Antwerpen bij Polina Leschenko en finaal haalde hij zijn master aan de Royal Academy of Music in Londen bij Ian Fountain.

Zoals veel andere jonge ambitieuze muzikanten bekwaamde hij zich door te luisteren naar wat András Schiff, Imogen Cooper, Elisabeth Leonskaja, Richard Goode, Klaus Hellwig en Frank Braley hem te vertellen hadden.

Voor de pianisten Igor Levit en Alexander Melnikov heeft hij oneindig veel respect. In zijn wilde dromen wil hij met Sergej Prokofjef wel eens gaan wandelen. En als pianist had hij getuige willen zijn van hoé Brahms zijn eerste pianoconcerto uitvoerde.

Wouter Valvekens liet van zich horen als één van De Zes/Les Six bij de Koningin Elisabethwedstrijd (2016), in datzelfde jaar won hij een 3e prijs op de César Franck International Piano Competition, in 2019 behaalde hij een 1ste prijs op de Internationale Paços Premium Competition (Portugal). Samen met het Trio Aries werd hij winnaar van Supernova 2020 wat hem toch al heel wat kansen heeft geboden, niettegenstaande corona. Het Trio Aries heeft het genoegen op 21 maart het lenteconcert op het Koninklijk Paleis te mogen spelen.

Bekijk het interview:

 

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers