Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Viñoly-Maene vleugelpiano in primeur op KIS

De Viñoly-Maene vleugelpiano in primeur op KIS Kunst & Cultuur

Vind eens een nieuwe piano uit! Rafael Vinoly (een architect uit Uruguay) en onze eigenste pianobouwer Chris Maene gingen samen aan de slag. Het resultaat: een heel verrassende vleugel met een gebogen klavier. Op Klara in deSingel wordt de piano voorgesteld tijdens het concert van jazzpianist Bram De Looze.
©Joke Couvreur

Chris Maene

Chris Maene over de de Viñoly-Maene vleugelpiano

De wereldberoemde New Yorkse architect Rafael Viñoly, bekend van iconische gebouwen zoals 432 Park Avenue NY of The Cleveland Museum of Art is bevriend met de beste pianisten ter wereld en zelf een gepassioneerd pianist. Hij tekende, in samenwerking met Chris Maene, een eigen ontwerp voor een vleugelpiano met rechte snaren. Het is een uniek instrument: revolutionair in design én met een prachtige transparante klank.

Jazzpianist Bram De Looze won in 2017 de Klara voor Jonge Belofte van het jaar. Op Klara in deSingel test hij deze bijzondere piano uit in een repertoire met hedendaagse compositie en improvisatie. 

Bram De Looze op de Viñoly-Maene vleugelpiano op 1 februari 2020 in Klara in deSingel.
Om 16u & 18u in de Theaterstudio. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.