Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

De weekendplannen van Klara

De weekendplannen van KlaraBlijf verwonderd!

Volgend weekend kan u uiteraard opnieuw luisteren naar Trio, De Liefhebber en Berg en Dal. We blikken alvast even vooruit.
Foto van Nele Van den Broeck

Nele Van den Broeck

Op zaterdag 17 september gaat Werner Trio met wetenschapshistoricus Geerdt Magiels en -filosofe Karin Verelst (VUB) op zoek naar wat wetenschap eigenlijk voor iets is: van natuurfilosoof tot wetenschapper, met uitwijdingen o.m. over de ontdekker van de fotosynthese, Jan IngenHousz, en over de correspondentie tussen Huygens, de grote Hollandse natuurkundige, 'natuurfilosoof' Leibniz, en Fatio de Duillier, een goede vriend van zowel Huygens als Newton. Hoe is de Newtoniaanse mechanica tot stand gekomen? En waar is god gebleven?

Katelijne Boon duikt daarna in de platenkast en de muzikale herinneringen van muzikant en theatermaker Nele Van den Broeck. Muziek is haar hele leven, als frontvrouw van haar band Nele Needs A Holiday. Hier in Vlaanderen oogstte ze roem met haar ukelele in het één-programma 'Iedereen Beroemd'.

Pat Donnez praat op zondag 18 september met de baas van alle aalmoezeniers in België, Leo De Weerdt.
Een dag in de gevangenis waarop je niet huilt is een dag waarop je hart verkild is, niet een dag waarop je hart gelukkig is. Zo schreef Oscar Wilde tijdens zijn tweejarige gevangenschap met dwangarbeid in Reading Goal.
Onze gevangenissen liepen ook dit jaar prominent in de koppen van het nieuws. Cipiersstakingen, de besognes van de penitentiaire beambtes stond voorop. Maar hoe is het leven als gedetineerde zelf? Leo De Weerdt is het hoofd van de aalmoezeniers in ons land. ‘Van je vrijheid beroofd worden is schokkend en vernederend,’ weet Leo als geen ander.