Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De-Weer-aan-het-Werk-Week van Alex Koo

De-Weer-aan-het-Werk-Week van Alex KooBlijf verwonderd!

Nu de concerten en muzikale projecten langzaam weer meer opstarten, veranderen de "Coronakronieken" in de "Weer-aan-het-Werk-Week", de WWW voor de vrienden. Deze week aan het woord: jazzpianist Alex Koo. Volg zijn dagboek hier.

De Belgische jazzpianist Alex Koo

De Waregemnaar met Japanse roots, Alex Koo (°1990), ruilde in zijn tienerjaren de klassiekemuziekpartituren in voor de jazzwereld. In de klassieke wereld miste hij vooral de vrijheid om te componeren en om je eigen bezetting samen te stellen. 

Zijn traject was bijzonder: hij studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Kopenhagen en de NYU Steinhardt School (Master jazzcompositie). Ondertussen speelde hij al over ter wereld. De plaat Appleblueseegrean uit 2019 met Amerikaanse grootheden Ralph Alessi en Mark Turner gooide hoge ogen.

maandag 21/09/20 Alex Koo
dinsdag 22/09/20 Alex Koo
woensdag 23/09/20 Alex Koo
donderdag 24/09/20 Alex Koo

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.