Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De wereld van Bruegel in Bokrijk

De wereld van Bruegel in BokrijkKunst & Cultuur

Heeft u altijd al willen weten hoe het is om in een schilderij van Pieter Bruegel de Oude rond te lopen? Vanaf vandaag kan dat in Bokrijk. Het openluchtmuseum herdenkt de schilder, 450 jaar na zijn dood, met een interactieve tentoonstelling: 'De wereld van Bruegel'. De expo biedt een eigentijdse beleving van de gebruiken en tradities ten tijde van Bruegel en toont hoe actueel zijn werk nog altijd is. Espresso-reporter Marieke Rimaux kreeg een rondleiding.

Bokrijk herdenkt Bruegel met een interactieve tentoonstelling tot eind oktober 2019

De taferelen, figuren en voorwerpen die Pieter Bruegel de Oude schilderde, krijgen in Bokrijk een tweede leven. Er hangen geen originele schilderijen, maar is wel een interactief parcours en er is zelfs een Breugelgame. Eén van de werken die tijdens de expo centraal staat is ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Op het schilderij staan zo'n 200 figuren. Bruegelexperte Katrien Lichtert stelt de belangrijkste aan u voor. De Wereld Van Bruegel is nog te bezoeken tot eind oktober 2019. 

Reportage De wereld van Bruegel in Bokrijk
Het schilderij 'De strijd tussen Carnaval en Vasten' van Bruegel (1559) krijgt een tweede leven in Bokrijk

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.