Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De winnaar van 'Iedereen Klassiek Boetiek 2016'

De winnaar van 'Iedereen Klassiek Boetiek 2016'Klassieke muziek

Brugse handelszaken werden met de actie Iedereen Klassiek Boetiek uitgedaagd om hun etalage in een Iedereen Klassiek- jasje te steken. En wie heeft het gehaald? De jury heeft gewikt en gewogen!
Etalage van IB Lichtateljee

Etalage van IB Lichtateljee

De jury, samengesteld uit mevrouw Els De Baets (Klara); Francis Verscheure (KTA Brugge), Bert Vanlaere (Concertgebouw), Nathalie Geldof (KTA Brugge) en Cindy Vanhove (Economie stad Brugge), hebben de 22 deelnemende handelszaken bezocht.

Er werd beoordeeld op volgende criteria:

1. De link met ‘Iedereen Klassiek’: hoe duidelijk is ‘klassieke muziek’ in de etalage aanwezig?
2. Creativiteit: is er buiten de traditionele paden gedacht, heeft men geprobeerd ‘klassiek’ op een moderne, niet-clichématige manier neer te zetten?
3. Aantrekkelijkheid: is de etalage ook mooi (stijlvol) ingericht? Is de etalage aantrekkelijk voor passanten en klanten?

De jury wil graag alle deelnemende handelszaken uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet om de etalage in ‘Iedereen Klassiek’-stijl in te richten. Deze etalages dragen ertoe bij dat Iedereen Klassiek in de ganse stad leeft.

Iedereen Klassiek leeft zeker in de Langestraat. Het aantal deelnemende handelaars en de randactiviteiten die door de handelskring Langestraat-Hoogstraat worden georganiseerd zijn hiervan het bewijs. De prijs voor de Iedereen Klassiek Boetiek Straat gaat dan ook naar de Langestraat.

De jury wil graag enkele deelnemende handelszaken extra in de kijker zetten:

  • Slagerij De Leeuwebrug uit de Langestraat die niet alleen zijn eigen klassiekers aan de man brengt, maar ook klassieke componisten.
  • Postzegelwinkel Brigitta Kets uit de Ezelstraat waar in de etalage verbluffende postzegels zijn te bewonderen van grote namen uit de klassieke muziek.
  • Parfumwinkel In Fine uit de Hoogstraat met een gans orkest aan parfumflesjes.

Het was geen eenvoudige beslissing om een winnaar aan te duiden. Twee handelszaken streden voor de titel.

De etalage van herenkledijzaak Parallax uit de Zuidzandstraat 17 viel op door zijn gedurfde aanpak. De sterke link met Iedereen Klassiek, helemaal in de look & feel van Klara, spat ervan af. De vele shoppers in de Zuidzandstraat worden zonder twijfel fijn verrast door deze etalage.

De etalage van IB Lichtateljee, Torhoutse Steenweg 45 is een schitterende creatie, waar de handelszaak op een creatieve manier licht en muziek weet te combineren. De zaakvoerder en zijn team hebben veel van zichzelf gelegd in de etalage. Er is zonder twijfel buiten de traditionele paden gedacht. Bovendien is de etalage ook in het donker te bewonderen door de oplichtende strikjes van de tenor, baritons en bassen. 

De uiteindelijke winnaar is: IB Lichtateljee, Torhoutse Steenweg 45.

Lees ook: Iedereen Klassiek Boetiek 

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat

Iedereen Klassiek Boetiek

Het concept van de etalage van IB Lichtateljee

Het concept van de etalage van IB Lichtateljee