Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De winnaars van de Golden Globes

De winnaars van de Golden GlobesKunst & Cultuur

De Golden Globes zijn de prestigieuze Amerikaanse prijzen voor films en tv-series. Die werden vannacht uitgereikt in een virtuele show. Filmkenner Lieven Trio trok de nacht door om de hele uitreiking mee te maken en leverde vanmorgen zijn verslag in Espresso.
Golden Globe-beeldjes

De Golden Globes zijn toch niet echt een graadmeter te noemen voor de Oscars, volgens Lieven Trio

Opvallende prijswinnaar was de film "Nomadland". Naast beste drama werd die film ook geëerd met de prijs voor beste regie. Regisseur Chloé Zhao is de tweede vrouw in de geschiedenis van de Globes die in die categorie het beeldje verdient.

De beste komediefilm en prijs voor beste komedieacteur ging dan weer naar "Borat subsequent moviefilm" van Sasha Baron Cohen.

Ook twee bekende Netflix-series vielen in de prijzen. "The crown", over het Britse koningshuis, werd de beste dramaserie. Acteurs Emma Corin en Josh O'Connor, die in de serie prinses Diana en prins Charles spelen, werden beste actrice en acteur in een dramaserie. Gillian Anderson werd bekroond voor haar bijrol als Britse premier Margaret Thatcher.

Daarnaast werd de veelbekeken "The Queen's gambit", over een vrouwelijke schaakster, beste miniserie. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy werd bekroond als beste actrice in een miniserie.
Acteur Chadwick Boseman (43) kreeg postuum de prijs voor beste acteur. Zijn vertolking van ambitieuze trompettist Levee in de toneelverfilming "Ma Rainey's black bottom" was een van de laatste acteerklussen die hij voltooide voordat hij afgelopen zomer stierf aan de gevolgen van darmkanker. Boseman is bij het grote publiek bekend als Marvel-actieheld Black Panther.

Het was zijn weduwe Taylor Simone Ledward die het beeldje aanvaardde. "Hij zou zijn ouders, voorouders en zijn geweldige team op de set bedankt hebben", reageerde ze zwaar geëmotioneerd.

Bekijk hier de volledige lijst van winnaars.

Bron: VRT NWS.

Lieven Trio over de Golden Globes

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.