Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De winnaars van Supernova 2022 zijn bekend.

De winnaars van Supernova 2022 zijn bekend.Blijf verwonderd!

De jury koos voor traditie én vernieuwing. Ze bekroonde Firgun Ensemble en Goggles tot de twee winnaars van de editie 2022. Ryelandt Trio sleepte de publieksprijs in de wacht.

Winnaars Supernova 2022 @Frank Emmers

Uit de acht halve-finalisten koos een jury van experten en programmatoren het Firgun Ensemble, Goggles, het Ryelandt Trio en het Woodwork Reed Quintet als finalisten van Supernova 2022 (CC Ter Dilft Bornem, 6/12/2021). Olav Grondelaers sprak met deze vier finalisten in Music Matters op Klara. De interviews zijn elders op klara.be te beluisteren. 

Op 30 januari 2022 gaven deze vier finalisten het beste van zichzelf in DeSingel. Een elf-koppige jury heeft het Firgun Ensemble (Emile Souvagie, klarinet; Ludovic Bataillie, viool I, Ciska Vandelanotte, viool II, Jasmien Van Hauthem, altviool, Karin Broeckhove Ibarra, cello) en Goggles (Esther-Elisabeth Rispens, sopraan; WIm Pelgrims, slagwerk) als winnaars van deze editie naar voor geschoven. Het Firgun ensemble specialiseert in het repertoire geschreven voor klarinet en strijkkwartet. Goggles brengt sprankelend en bruisend hedendaags muziekrepertoire met een hoog theatraal gehalte en grote toegankelijkheid.

De Supernova's van 2022 krijgen behalve media-aandacht van Klara en Musiq 3 ook een tournee met concerten in een aantal Belgische cultuurcentra. De aftrap daarvan geven beide ensembles tijdens het Klarafestival, met een laureatenconcert in Bozar op 13 maart 2022, om 11 uur. Beeldenstorm vzw beraamt zich momenteel naar wie de fel begeerde cd gaat.

Het Ryelandt Trio (Jeroen De Beer, viool, Pieter-Jan De Smet, cello, Pieter-Jan Verhoyen, piano) kreeg een publieksprijs onder vorm van een cheque van 1000 euro, geschonken door een milde maecenas.

Meer informatie over al deze ensembles: https://klara.be/de-nieuwe-supernovas-komen-eraan

Dank aan alle deelnemers voor hun begeesterende optredens, aan de juryleden en sterrenkijkers voor hun stemmen, aan het publiek voor hun aanwezigheid.