Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Zomer van Klara met Bach Plus, Capriola di Gioia en Bob Permentier

De Zomer van Klara met Bach Plus, Capriola di Gioia en Bob PermentierBlijf verwonderd!

Onze Klara Musicus van het jaar 2020, Bart Naessens, duikt in de discografieën van zijn twee ensembles en Bob Permentier, artistiek en zakelijk leider van B-Classic, gidst ons door de optredens die hij gepland had.
© bart

Bart Naessens

Bart Naessens had in het voorjaar een rijkelijk gevulde concertkalender met onder meer een lange reeks van de Matthäuspassion met de Nederlandse Bachvereniging, een programma rond passionele muziek van Bach en Graupner met Les Muffatti en verder een concert met het integere en hoopvolle Requiem van Duruflé. In 2007 richtte Bart samen met sopraan Amaryllis Dieltiens het ensemble Capriola di Gioia dat zich toelegt op het barokrepertoire voor sopraan, basso continuo en bij uitbreiding andere melodie-instrumenten. Drie jaar later stond Bart aan de wieg van het barokorkest BachPlus dat de muziek van Bach als zijn tijdgenoten op het podium brengt. Hij is ook een veelgevraagd organist, klavecinist en dirigent.

Beluister hieronder de keuze van Bart Naessens.

 

Maandag

De Zomer van Klara - BachPlus en Capriola di Gioia - JC Bach

Dinsdag

De Zomer van Klara - BachPlus en Capriola di Gioia - Alessandro Scarlatti

Woensdag

De Zomer van Klara - BachPlus en Capriola di Gioia - JS Bach

Donderdag

De Zomer van Klara - Bart Naessens - Antonio Caldara

Vrijdag

De Zomer van Klara - Bart Naessens - Luigi Boccherini

Beluister de keuze van Bob Permentier hieronder.

De Zomer van Klara - Bob Permentier - Lieselot De Wilde
De Zomer van Klara - Bob Permentier - Ekaterina Levental
De Zomer van Klara - Bob Permentier - Lorenzo Gatto
De Zomer van Klara - Bob Permentier - Benjamin Glorieux
De Zomer van Klara - Bob Permentier - Muziekdozen in september 2020

De zomer van Klara

Een en al klassieke vrijheid en blijheid deze zomer op Klara. Met een graai uit de beste cd’s van het voorbije seizoen, maar ook uit live-cd’s van topartiesten op internationale topfestivals. En waar het hart van vol is… wekelijks kiest en becommentarieert een muzikant vijf stukken muziek rond een thema dat hem of haar beroert.
In het weekend maakt Greet Van 't veld een persoonlijke keuze uit de berg van cd's die zich in de loop van 20 jaar Klara heeft opgestapeld. Cd's die we Klara's 10 noemden, en daarna De Keuze van Klara. Na 17u hernemen we tenslotte een concert van de Twintigers.

Presentatie: Katleen Van Bavel - Sander De Keere - Werner Trio - Sieglinde Michiel - Julie Van Bogaert - Carlo Siau - Tom Verheyden - Anne-Marie Segers - Nicole Van Opstal

Samenstelling: Bart Tijskens - Katleen Van Bavel - Sander De Keere - Greet Van 't veld - Ilya Lisser - Felicia Bockstael - Renate Weytjens - Hans Wils

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of zomer@klara.be.

De zomer van Klara, een hele zomer lang op weekdagen van 14 tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog te herbeluisteren via de site en de app.