Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Zomer van Klara met Hathor Consort en Bart Demuyt

De Zomer van Klara met Hathor Consort en Bart DemuytBlijf verwonderd!

Gambist Romina Lischka stelt haar favoriete opnames met het Hathor Consort aan ons voor en Bart Demuyt, artistiek directeur van Laus Polyphoniae en Amuz, laat ons meekijken in zijn concertagenda.
© http://hathor-consort.eu/medias

Hathor Consort

Romina Lischka is sinds 2008 freelance gambiste en dat combineerde ze met een studie in de Noord-Indiase klassieke zang (dhrupad) aan de afdeling Wereldmuziek van het Conservatorium van Rotterdam en in Delhi en Pune in India bij Ustad Fariduddin Dagar en Uday Bhawalkar. Haar vele concertervaring en artistieke karakter konden alleen maar leiden tot een eigen ensemble, Hathor Consort dat ze in 2012 oprichtte. Onder haar artistieke vleugels ontwikkelde het ensemble vele multidisciplinaire en interculturele producties zoals Lachrimae met muziek van Dowland en Annelies Van Parys en met een choreografie door Femke Gyselinck en Aries Point met de jazzmuzikanten van het Bastian Stein Trio. Zowel als gambiste maar ook met het Hathor Consort bracht Romina Lischka een mooi collectie aan cd’s uit. In 2018 kreeg Romina Lischka nog de Klara voor Solist van het Jaar.

Beluister de keuze van Romina Lischka hieronder.

Maandag

De Zomer van Klara - Romina Lischka - Call to Prayer met Ghalia Benali

Dinsdag

De Zomer van Klara - Romina Lischka - Marin Marais

Woensdag

De Zomer van Klara - Romina Lischka - Sainte-Colombe

Donderdag

De Zomer van Klara - Romina Lischka - John Dowland

Vrijdag

De Zomer van Klara - Romina Lischka - Alfonso Ferrabosco de Jongere

Beluister hieronder de keuze van Bart Demuyt.

De Zomer van Klara - Bart Demuyt - Capilla Flamenca
De Zomer van Klara - Bart Demuyt - John Tavener
De Zomer van Klara - Bart Demuyt - Sollazzo Ensemble
De Zomer van Klara - Bart Demuyt - Ratas Del Viejo Mundo
De Zomer van Klara - Bart Demuyt - Huelgas Ensemble

De zomer van Klara

Een en al klassieke vrijheid en blijheid deze zomer op Klara. Met een graai uit de beste cd’s van het voorbije seizoen, maar ook uit live-cd’s van topartiesten op internationale topfestivals. En waar het hart van vol is… wekelijks kiest en becommentarieert een muzikant vijf stukken muziek rond een thema dat hem of haar beroert.
In het weekend maakt Greet Van 't veld een persoonlijke keuze uit de berg van cd's die zich in de loop van 20 jaar Klara heeft opgestapeld. Cd's die we Klara's 10 noemden, en daarna De Keuze van Klara. Na 17u hernemen we tenslotte een concert van de Twintigers.

Presentatie: Katleen Van Bavel - Sander De Keere - Werner Trio - Sieglinde Michiel - Julie Van Bogaert - Carlo Siau - Tom Verheyden - Anne-Marie Segers - Nicole Van Opstal

Samenstelling: Bart Tijskens - Katleen Van Bavel - Sander De Keere - Greet Van 't veld - Ilya Lisser - Felicia Bockstael - Renate Weytjens - Hans Wils

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of zomer@klara.be.

De zomer van Klara, een hele zomer lang op weekdagen van 14 tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog te herbeluisteren via de site en de app.