Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Zomer van Sint-Pieter in Klara Live van 15 augustus

De Zomer van Sint-Pieter in Klara Live van 15 augustusKlassieke muziek

Het Brussels Festival Midis Minimes wordt al jaren ontdubbeld bij zijn partner: "de zomer van Sint-Pieter". Tijdens de grote vakantie bruist Leuven van de middagconcertjes. Zo kan je elke woensdag en elke donderdag een uurtje ontsnappen aan de drukte van het toerisme in deze stad. Klara koos voor de opname van 2 pareltjes: het concert van donderdag 30 juli met het Tauruskwartet en dat van woensdag 5 augustus met onze laureaat van de Elisabethwedstrijd in 2007 Liebrecht Vanbeckevoort.
foto van Sint-Pieter

Sint-Pieter

Een zomer in Leuven is niet compleet zonder 'Zomer van Sint-Pieter'. Ook de 19de editie zal je live en coronaproof kunnen beleven in de Stadschouwburg. Alle concerten worden gebracht door Belgische topmuzikanten en ensembles, en heel wat van die muzikanten hebben bovendien een connectie met Leuven. 

Op donderdag 30 juli speelde het Taurus Quartet strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven. Wietse Beels, Liesbeth Baelus, Vincent Hepp en Martijn Vink zijn stuk voor stuk topmuzikanten die het speciale genre van het strijkkwartet compleet beheersen. Beethovens 6de strijkkwartet (vierdelig qua vorm) dateert van de zomer van 1800. De grosse fugue op. 133 is in feite een ééndelig werk voor strijkkwartet dat Beethoven componeerde in de zomer van 1825. Op woensdag 5 augustus brengt Liebrecht Vanbeckevoort een soloconcert met werken van Bach (arrangementen), Beethoven en Chopin. 

Deze 2 concerten zendt Klara uit op zaterdag 15 augustus om 20u. Het wordt een rustige en ingetogen, maar tegelijk onstuimige avond op Klara. Precies zoals Beethoven het zou gewild hebben....

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Nuits d’été

Nuits d’été is het zomerse avondprogramma van Klara, van maandag tot en met zaterdag. Klassieke muziek bij de avondschemering: het is een perfecte combinatie. Dat magische moment ‘entre chien et loup’, wanneer de dag langzaam plaats ruimt voor de nacht. Met een knipoog naar het prachtige werk van Berlioz. En met aandacht voor live-muziek. Elke avond serveert Nuits d’été een legendarische live-opname op cd. Niet alleen Belgische muzikanten maar ook Belgische componisten zijn een vast ingrediënt van Nuits d’été. Elke aflevering komt een ander Belgisch componist aan bod, van Peter Benoit over Frédéric Devreese tot Kris Defoort. Nuits d’été is een programma met heerlijke muziek en veel ontdekkingen.

In juli en augustus hoor je bovendien elke week een gloednieuwe opname met Belgische en buitenlandse musici, gemaakt volgens de nieuwste Corona-voorschriften. Dan wordt Nuits d’été weer even het vertrouwde Klara Live. Corona-proof dus, maar eindelijk mogen onze musici dan toch uit hun kot.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Geertje De Ceuleneer
Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert 
Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via nuits@klara.be.

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.