Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Zwarte Panter - 50 jaar liefde voor kunst

De Zwarte Panter - 50 jaar liefde voor kunstKunst & Cultuur

In 1968 richtte Adriaan Raemdonck in Antwerpen De Zwarte Panter op. 50 jaar later is de plek een referentie in de Vlaamse hedendaagse kunst en de oudste nog actieve galerie in Vlaanderen. Dat jubileum wordt gevierd met een tentoonstelling in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Vooral de kunstenaarsboeken, samenwerkingen tussen artiesten en auteurs, zijn door de jaren heen een handelsmerk van De Zwarte Panter geworden. Adriaan Raemdonck, een gelukkig man, kwam langs in Espresso.
© consciencebibliotheek.be

Adriaan Raemdonck in de Nottebohmzaal

Adriaan Raemdonck over De Zwarte Panter

De jubileumtentoonstelling Schilders & Schrijvers – vijftig jaar galerie De Zwarte Panter loopt tot en met 13 januari 2019 in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. 

Adriaan Raemdonck zal zelf ook enkele exclusieve rondleidingen geven doorheen de expo. Alle praktische info vindt u op de website van de Consciencebibliotheek

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.