Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Debat op Klarafestival

Debat op KlarafestivalKunst & Cultuur

Werner Trio modereert op 12 maart in het Kaaitheatercafé een debat over religie en spiritualiteit in onze seculiere samenleving.
Beeld uit de productie And You Must Suffer op Klarafestival

Beeld uit de productie And You Must Suffer op Klarafestival

Religie en spiritualiteit lopen als een rode draad door het programma van het Klarafestival. In het Westen zijn de kerken leeggelopen, maar de Mattheuspassie van Bach trekt elk jaar volle zalen. Waar vinden we troost in postseculiere tijden? Welke rol kan kunst hierin spelen? Hoeveel ruimte mag religie in het openbare leven innemen?

Aansluitend bij de nieuwe muziektheaterproductie And you must suffer gaan Klarafestival en Rekto:Verso (Tijdschrift voor cultuur en kritiek) op zoek naar antwoorden. Werner Trio modereert een debat met religie- en literatuurwetenschapper Ernst Van den Hemel (Universiteit Utrecht), auteur en sociaal activist Jonas Slaats, ethica en joods-progressieve denker Anya Topolski (KULeuven) en modeontwerpster en opiniemaker Rachida Aziz. Live muziek is er van Eric Sleichim .

Op zaterdag 12 maart tussen 15 en 17u live op Klara.

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.