Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Ampersand

Deze week in AmpersandKlassieke muziek

Wat brengen Sieglinde en Sander mee tussen 9 en 12? En vooral : wat brengen jullie mee?

een verjaardag in Ampersand

Maandag 2 mei vieren we 75 jaar Philippe Herreweghe. Ampersand vraagt muziek van en wensen aan de jarige!

 

Dinsdag 3 mei stellen we een Anglofiele Ampersand voor n.a.v. de opening van de Royal Festival Hall in Londen op 3 mei 1951. Het werd een ‘Festival of Britain’. Welke Engelse muziek willen onze luisteraars horen? Welke ontdekkingen?

 

Op 4 mei 1994 tekenen de Palestijnse leider Yasser Arafat en de premier van Israël, Yitzhak Rabin, het Verdrag van Caïro. Het is een bevestiging van de (relatieve) autonomie van de Palestijnen.
Ampersand laat op woensdag 4 mei musici uit Israël en Palestina horen (Arabische musici), ook met het oog op de komst van Daniel Barenboim en z’n West-Eastern Divan Orchestra naar Bozar. Op maandag 9 mei.

 

Op 5 mei 1835 opent de eerste spoorlijn in Europa, en die loopt tussen Brussel en Mechelen.
Met welke muziek kunnen we jullie plezier doen tijdens uw treinreis? Heb jij herinneringen aan een treinreis die je associeert met muziek? En in welke klassieke composities spelen treinen een rol? Ampersand op donderdag 5 mei.

 

Op 6 mei 1889 wordt de Eiffeltoren in Parijs geopend. Welke grote bouwwerken duiken op in de klassieke muziek? En welke gebouwen werden geïnspireerd door klassieke muziek? Zoek mee in Ampersand op vrijdag 6 mei.

 

 

Ampersand

Ampersand, dat is die elegante krul die dingen of mensen die samen horen met elkaar verbindt. Met eenzelfde zwier brengt dit programma mensen en muziek samen, dankzij Sieglinde Michiel en Sander De Keere. Een voormiddag met nadruk op de muziek, maar met ruimte voor uw verhaal.

Presentatie: Sander De Keere en Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: ampersand@klara.be of via de Klara-app.