Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Ampersand

Deze week in Ampersand Klassieke muziek

Maak samen met Sander en Johannes de voormiddagen van Klara!

Exeter Cathedral Choir

Maandag 9 mei : 

Dietrich Buxtehude. Op 9 mei 1707 geboren. Deens, Duits en van grote invloed op Bach. Ampersand verkent de wereld van Buxtehude. 

Dinsdag 10 mei :

De Oostenrijker Max Steiner (geboren op 10 mei 1888) groeide op in het Wenen van Strauss en co aan het einde van de 19de eeuw. Maar z’n glorietijd beleeft hij in de States waar hij de eerste Oscar voor filmmuziek wint. Niet voor Gone with the Wind, al is ook die muziek van zijn hand. Het Wenen en Hollywood van Steiner, vandaag in Ampersand. 

Woensdag 11 mei :

De Duitse componist Otto Nicolai sterft op 38-jarige leeftijd, op 11 mei 1849. Vandaag ontdekken we muziek van te jong gestorven componisten en artiesten, maar evenzeer van componisten en artiesten die een (heel) gezegende leeftijd bereikten.

Donderdag 12 mei :

Welke muziek heeft voor jou de kracht van een liefdes-wonderdrank? Welke muziek zou je aan iemands drankje willen toevoegen? Welke muziek smaakt als een liefdesdrankje? Want vandaag, 12 mei, maar dan in 1832, ging L’Elisir d’amore van Donizetti in première.

Vrijdag 13 mei :

De Engelse dirigent en componist David Hill wordt vandaag 65. Geen Engelse muziek zonder de klank van hun koren. Een tocht langs colleges en kathedralen. 

Ampersand

Ampersand, dat is die elegante krul die dingen of mensen die samen horen met elkaar verbindt. Met eenzelfde zwier brengt dit programma mensen en muziek samen, dankzij Sieglinde Michiel en Sander De Keere. Een voormiddag met nadruk op de muziek, maar met ruimte voor uw verhaal.

Presentatie: Sander De Keere en Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: ampersand@klara.be of via de Klara-app.