Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 04 april in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Ensemble Masques

Ensemble Masques

Maandag 4 april
Nelson Goerner speelde op 28 januari een contrastrijk programma in de Gentse Handelsbeurs : klavierwerken van Händel, Schumann en Chopin.

Dinsdag 5 april
Op 7 februari was het Ensemble Masques te gast in AMUZ. Het richtte zich vooral op de wereld voor Bach : Biber, Schmelzer , Weichlein, Rosenmüller.. klavecinist en artistiek leider Olivier Fortin koos met zorg muziek van hen uit en legt ook uit waarom.

Woensdag 6 april
Kamermuziek vanuit de Filharmonie in Berlijn: de opgewekte, pretentieloze Serenade in D van Ludwig Van Beethoven, het lyrische strijkkwintet in G van Johannes Brahms, en Franse finesse van Claude Debussy en Maurice Ravel.

Donderdag 7 april
Dirigent Yannick Nézet-Séguin is al sinds zijn vijftiende compleet in de ban van Bruckner. Hij zorgde met zijn Rotterdams Filharmonisch orkest in het Concertgebouw Brugge op 28 feburari voor een grootse uitvoering van Bruckners monumentale Achtste symfonie. Daarnaast ook het aparte fluitconcerto dat Bruno Mantovani schreef voor de solofluitiste van het orkest, Juliette Hurel.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be