Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 11 juli in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Stefan Temmingh

Stefan Temmingh (c) Harald Hoffmann

Maandag 11/07/2016

Vandaag, 11 juli, zendt Klara Live de beste opnames uit die de VRT het afgelopen seizoen maakte waarin Vlaamse solisten en/of Vlaamse ensembles het beste van zichzelf gaven. De opnames worden doorspekt met fragmenten uit de spiksplinternieuwe Klara-cd 'fingerprints', korte werkjes van hedendaagse componisten van bij ons.

Dinsdag 12/07/2016

Festivalmuziek uit Duitsland vanavond: een kamermuziekconcert vanop de Chiemgauer Musikfrühling met werk van Frank Bridge, Benjamin Britten en Robert Schumann. Gerenommeerde kamermusici stelden er een programma samen rond "fantasie"stukken, stukken waarin een componist op allerlei manieren zijn inspiratie de vrije loop kan laten..

Woensdag 13/07/2016

Barokmuziek door een symfonisch orkest. Het is opnieuw een trend. Dat bewijst de Deutsche Radio Philharmonie o.l.v. Konrad Junghänel in dit E.R.U.concert. Solist is blokfluitist Stefan Temmingh. Hij werd geboren in Kaapstad, maar woont en doceert in Munchen. Hij is een van de beste fluitisten van de jongere generatie, en wordt nu al vergeleken met Frans Brüggen. Konrad Junghänel verdiende zijn sporen in de oude muziekwereld als leider van het ensemble Cantus Cölln en als dirigent van barokopera's. Sinds enkele jaren is hij ook bij symfonische orkesten een veel gevraagd gastdirigent. Hij hecht een grote waarde aan een historisch geïnformeerde uitvoering, zonder daar dogmatisch mee om te gaan. Opgenomen in Halberg (Saarbrücken) op 15 april 2016, in het kader van de 'Tage Alter Musik Saarland'.

Donderdag 14/07/2016

ERU vanuit het fesival van Regensburg op maandag 27 juni 2016 uitgevoerd in de Dominicanenkerk van Regernsburg door de Amerikaanse groep Cut Circle olv Jesse Rodin

Vrijdag 15/07/2016

Zomeravond met Denis Kozukhin, eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2010. Kozukhin is intussen een veelgevraagde gast op de internationale podia. Vandaag brengt hij vanop het Schwetzingen Festival pianosonates van Haydn, Brahms en Prokofiev, en het opus 116 van Johannes Brahms.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.