Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 1 augustus in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Hervé Niquet

Hervé Niquet

Maandag 01/08/2016

Violiste Corina Belcea is vooral bekend als eerste violiste van het Belcea Strijkkwartet. Vanavond horen we haar aan het werk in andere bezettingen.
Met cellist Antoine Lederlin – overigens ook lid van het Belcea Kwartet - brengt ze van Zoltan Kodaly het prachtige duo voor viool en cello. Een uiterst intieme bezetting is dat, die wel meer 20ste eeuwse componisten inspireerde. Kodaly schreef zijn duo in 1914 en het werk bevat zowel Hongaarse folkelementen, dansritmes, als diep doorvoelde lyrische passages.
Verder op het programma van dit concert de romantische vioolsonate van Richard Strauss en het geliefde aartshertogtrio van Ludwig Van Beethoven.

Dinsdag 02/08/2016

Een zomeravond met Mozart vanuit het Rococo Theater in Schwetzingen. Het heerlijke 25ste pianoconcerto met Francesco Piemontesi - subtiel en fijngevoelig als altijd - en de Jupiter Symfonie. Het RSO Stuttgart wordt geleid door Andrea Marcon. Deze opname werd op zaterdag 7 mei gemaakt tijdens de Schwetzinger Festspiele door onze collega's van de Duitse Südwest Rundfunk.

Woensdag 03/08/2016

In de aanloop naar het Brugse MA-festival keren we vandaag terug naar een prachtconcert dat te horen was tijdens het festival van vorig jaar. In Furore met virtuoze barok van Vivaldi, Geminiani en Caldara. B'Rock wordt geleid door Dmitri Sinkovsky. Naast het ingetogen Sinfonia al santo sepolcro horen we ook twee solomotetten en enkele concerti met een glansrol voor Dmitry Sinkovsky. Een VRT-opname, gemaakt op 7 augustus 2015 in het Brugse Concertgebouw.

Donderdag 04/08/2016

In de aanloop naar het Brugse MA-festival keren we vandaag terug naar een concert dat te horen was exact 3 jaar geleden tijdens het Ma-festival.
Red Herring olv de bezielende leiding van Patrick Denecker, wordt vervoegd door Annelies van Gramberen, Kevin Skelto en Tomas Kral. Op het programma staat bekende muziek van Händel, maar ook een knap werk van zijn minder bekende tijdgenoot Pepusch, die net als Händel Engelsman was van Duitse afkomst. We horen van Pepusch ‘the Union of the 3 sister arts: music, poetry and painting’.
Een VRT-opname, gemaakt op 4 augustus 2013 in de OLV-kerk van Lissewege

Vrijdag 05/08/2016

In het spoor van Erasmus’ verrassend actuele Lof der Zotheid flirt het MAfestival 2016 met muzikale waanzin, satire en humor. En daar is Klara graag bij!

Op vrijdag 5 augustus van 18.00 tot 20.00 u presenteert Nicole Van Opstal de opstartuitzending vanuit het Brugse Concertgebouw. Verschillende gasten lichten er het programma toe en luitiste Sofie Vanden Eynde zorgt er samen met sopraan Griet De Geyter voor live muziek.

Aansluitend om 20.00 u kan u het openingsconcert van MAfestival 2016 live meemaken : Le Concert Spirituel brengt onder leiding van Hervé Niquet de opéra comique Don Quichotte chez la Duchesse van Joseph Bodin de Boismortier. Een meer geschikte opener voor deze waanzinnige festivaleditie is moeilijk te vinden!

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.