Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 15 augustus in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Edgar Moreau

Edgar Moreau (c) Matt Dine

Maandag 15/08/2016

Vandaag is er geen uitzending van Klara Live, maar volgen we live Jazz Middelheim.

Dinsdag 16/08/2016

22 is hij pas, maar toch is hij al een rijzende ster in het Franse klassieke muziekmilieu. Niet te verwonderen eigenlijk, want cellist Edgar Moreau is een rasmuzikant met een prachtig gedoseerd en sierlijk spel. Vandaag is hij samen met het Orchestre National de France te beluisteren in het 1ste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Verder speelt het orkest ook nog de 2de balletsuite uit De Driesteek van Manuel de Falla, en de 6de symfonie van Antonin Dvorak. De dirigent van vanavond kent u misschien eerder in een andere hoedanigheid: Nikolaj Znaider is immers ook een violist met een indrukwekkende solocarrière. Veel talent, vanavond verenigd in het Maison de la Radio in Parijs.

Woensdag 17/08/2016

Dit is een heruitzending van een concert tijdens het Laus Polyphoniae Festival van 2014. Het Festival beoogde toen de uitvoering van alle madrigalen van Claudio Monteverdi. Het Ensemble Claudiana o.l.v. Luca Pianca was een van de ensembles dat meewerkte aan deze marathon. Na de heruitzending van dit concert neemt Klara Live u mee voor een verdere uitstap in Venetië, thuishaven van Claudio Monteverdi.

Donderdag 18/08/2016

Dit is een heruitzending van de opname door AMUZ vorig jaar tijdens het Laus Festival (20 augustus 2015). De Basevi codex is een van de meest tot de verbeelding sprekende manuscripten van Petrus Alamire. Het boek bevat de oudste en de grootste collectie met seculier repertoire; van de 87 composities zijn er niet minder dan 56 chansons. Paul ODette en Peter Van Heyghen brengen die muziek tot leven met hun luit- en blokfluitconsort.

Vrijdag 12/08/2016

De prachtige museumzaal van het Vleeshuis is het decor waar Werner Trio, bijgestaan door welluidende gasten, op zoek gaat naar de verfijnde muziek en cultuur uit de 14e eeuw. Hoe kan deze muziek samenvallen met het festivalthema van Laus polyphoniae, 'Mors', ingegeven door de zwarte dood en de Honderjarige oorlog die miljoenen slachtoffers maakten in deze 'waanzinnige' 14e eeuw. Hendrik Vanden Abeele en zijn Psallentes zorgt voor live muziek.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.