Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 5 september in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Christoph Prégardien

Christoph Prégardien

Maandag 05/09/2016

Pianorecital door de Noorse pianist Leif Ove Andsnes. Andsnes is een van de allergrootste pianisten van vandaag. Zijn handelsmerk zijn combinaties van de grote repertoirewerken met minder bekende composities. Tijdens dit concert ontdek je enkele wonderlijke karakterstukjes van Sibelius, naast werken van Beethoven, Debussy en Chopin.
Dit concert werd opgenomen in Bozar op 14 juni 2016, twintig jaar na Andsnes’ debuut in Brussel.

Dinsdag 06/09/2016

Het laatste recital dat de Munt vorig jaar organiseerde was met niemand minder dan Christoph Prégardien. Hij bracht er op zijn onnavolgbare wijze een fenomenale beheerste Schubert en Schumann, samen met pianist Julius Drake.

Woensdag 07/09/2016

Een opname met J.S. Bach's klavecimbelconcerti door Andreas Staier en Freiburger Barockorchester, een opname van 31 januari in AMUZ.

Donderdag 08/09/2016

Voor het Feest van de muziek richten we de schijnwerpers op een aantal musici van het Nationaal Orkest die op hun instrument telkens ware virtuozen zijn. Cellist Olsi Leka soleert in het Adagio van Woldemar Bargiel (19de eeuw) en het onverwoestbare Kol Nidrei, waarvoor Bruch zich door Joodse melodieën liet inspireren. Van diezelfde Bruch staat ook het klassiek-romantische Dubbelconcerto op het programma, waarin klarinettist Roeland Hendrikx en altviolist Marc Sabbah met elkaar en het orkest in dialoog treden. We sluiten af met Beethovens Tweede symfonie. Vooral met de hortende ritmen van de finale joeg de immer strijdlustige componist de toenmalige muziekcritici de gordijnen in.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.