Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Deze week in 'Klara Live'

Deze week in 'Klara Live' Klassieke muziek

Wat hoort u in de week van 14 november in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
November Steps - Openingsconcert Ars Musica: Brussels Philharmonic

November Steps - Openingsconcert Ars Musica: Brussels Philharmonic

Maandag 14/11/2016

Het pianokwartet van Gustav Mahler is dan wel een jeugdwerk, het is een prachtig stuk om dit concert mee te openen. Volgen nog het kwartet van Robert Schumann en het eerste van Johannes Brahms, 'Alla zingarese', gebracht door violist Daniel Hope, altviolist Paul Neubauer, cellist David Finckel en pianiste Wu Han.

Dinsdag 15/11/2016

Ars Musica, het Belgische tweejaarlijkse festival voor eigentijdse muziek, koos dit jaar "Japan" als thema. Onder de titel "Het land van de rijzende sound" verkent het festival van 12 tot 27 november de boeiende klankenwereld van de Japanse eigentijdse muziek: een fascinerend repertoire waarin moderniteit en een rijke traditie op een aantrekkelijke wijze verweven worden. Het festival presenteert meer dan tachtig concerten: er is niet enkel hedendaags klassiek te beluisteren, maar ook jazz, improvisatie en electronische muziek. Verder staan er ook masterclasses, films, cursussen en zelfs een heuse theeceremonie op het programma. Vanavond kan u in Klara Live luisteren naar het openingsconcert van dit festival - door Klara vorig weekend opgenomen in Bozar: het Brussels Philharmonic bracht er Belgische creaties van Toru Takemitsu, Frederik Neyrinck, Dai Fujikura en Maki Ishii. Het Brussels Philharmonic krijgt het exotische gezelschap van biwa, shakuhachi en taiko drums. Verstilling en verinnerlijking, naast spectaculaire klankexplosies en indrukwekkende tutti, een concert om niet te missen ! Dirigent Peter Rundel, festivaldirecteur Bruno Letort en de Belgische componist Frederik Neyrinck geven toelichting bij het programma.

Woensdag 16/11/2016

Op woensdag 26 oktober speelde Lorenzo Ghielmi een heerlijk orgelconcert in de prachtige kathedraal van Sint-Goedel en Sint-Michiel in Brussel. De vijf "B's": Buxtehude, Bruhns, Böhm en Bach, maar ook Brunckhorst. De organist vertelt u wie deze man was, maar hij heeft het ook over het alpinisme-gehalte van een organist. Luistert u maar mee.

Donderdag 17/11/2016

Thomas Zehetmair in het tweede vioolconcerto van Bela Bartok, dat is iets om naar uit te kijken! Op 23 september speelde hij samen met het Orchestre Philharmonique de Liège in de Salle Philharmonique van Luik. Na de pauze dirigeerde chef Christian Arming ook nog de eerste symfonie van Mahler. Onze broeder 'Jacob' zal u niet ontgaan in dit werk.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be