Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Klara Live

Deze week in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 13 juni in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Lukáš Vondrácek

Lukáš Vondrácek

Maandag 13/06/2016

Lukáš Vondrácek won dit jaar overtuigend de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016. Hij kreeg er bovendien de Canvas-Klaraprijs bovenop. Op het slotconcert van het Elisabethconcours speelt de Tsjechische pianist het derde pianoconcerto van Beethoven. Tweede prijswinnaar Henry Kramer zet Ravels pianoconcerto in G op het programma en derde prijswinnaar Alexander Beyer kiest opnieuw voor Rachmaninovs populaire derde pianoconcerto. Brussels Philharmonic staat onder leiding van Stéphane Denève. Een niet te missen concert, waarvan u in Schone Kunsten op zondagmiddag 12 juni bij Kurt Van Eeghem al een voorsmaakje krijgt.

Dinsdag 14/06/2016

Het Belgische ensemble Sturm und Klang focust zich op eigentijds repertoire en in het bijzonder op creaties en op jong Belgisch talent. Met een knipoog naar de preromantische stroming Sturm und Drang waarin jonge kunstenaars zich schaarden achter idealen van vrijheid, passie en emancipatie, meet Sturm und Klang zich eigenschappen aan als energie, onstuimigheid en jeugdig enthousiasme. Wat dat aan luisterervaring oplevert, kan u vanavond ontdekken in Klara Live. Opname van 16 februari in Flagey.

Woensdag 15/06/2016

Op 28 oktober 2015 gaf de Accademia del Piacere o.l.v. hun Spaanse dirigent en viola da gambaspeler Fahmi Alqhai een concert in het Bucerius Kunst Forum te Hamburg; op het programma uitsluitend werken van Franse barokcomponisten als Jean-Baptiste Lully, Marin Marais, Antoine Forqueray.... Dit in het kader van de tentoonstelling 'Von Poussin bis Monet. Die Farben Frankreichs'.

Donderdag 16/06/2016

Op 1 juni kwam het legendarische Pittsburgh Symphony Orchestra naar Bozar, samen met Daniil Trifonov. Die jonge Russische pianist liet een staaltje van zijn kunsten horen in het romantische tweede pianoconcerto van Rachmaninov.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.