Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Deze week in 'Klara Live': een tweedaagse met Paul Lewis

Deze week in 'Klara Live': een tweedaagse met Paul LewisKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 28 november in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Paul Lewis

Paul Lewis

Maandag 28/11/2016

Paul Lewis met prachtige pianomuziek van Johannes Brahms, Franz Schubert en Franz Liszt. Van Brahms speelt hij de enigmatische Balladen opus 10, geschreven toen Brahms 21 jaar was, en zijn opus 117, de Drie Intermezzi, die de componist zelf ooit "Drie wiegeliedjes voor mijn zorgen" zou genoemd hebben. Verder speelt Paul Lewis de pianosonate nr 9 van Franz Schubert, en de Dante sonate van Franz Liszt. Een Klara-avond voor de pianoliefhebber !

Dinsdag 29/11/2016

Tijdens deze tweedaagse met Paul Lewis komt vandaag Beethovens 5de pianoconcerto aan bod. Met een weelde aan keizerlijke thema's -hoewel Beethoven anti Napoleon was in zijn politiek engagement- is dit het meest geliefde concerto van Beethoven. Vooral de tonaliteit Es speelt daarin een grote rol. Ook voor zijn 7de symfonie staat DeFilharmonie onder leiding van Philippe Herreweghe. Volgens deze dirigent is dit werk een apotheose van dansmuziek. De opname vond plaats in de Bijloke op 4 november dit jaar.

Woensdag 30/11/2016

In de nieuwe editie van Ars Musica, het tweejaarlijkse festival voor hedendaagse klassieke muziek, ligt het accent op Japan. Onder de?noemer Het land van de rijzende sound belicht het festival de rijke Japanse kunstcreatie in dialoog met het Westen. Het Ensemble Modern brengt werk van residentieartiest Jörg Widmann en van de Japanners Joji Yuasa en Seyko Itoh. Yuasa is een van de belangrijkste hedendaagse Japanse componisten, en zijn werk Projection for 7 players is toonaangevend voor zijn filosofie: een combinatie van de Westerse nadruk op individualiteit en Oosterse zin voor holisme. Das Land der aufgehende Klänge is de titel voor vanavond.

Donderdag 01/12/2016

De klaviermuziek van Carl Philipp Emanuel Bach is geliefd en bekend, maar vanavond plaatst Café Zimmermann met tenor Rupert Charlesworth het minder bekende vocale repertoire van deze componist op de voorgrond. Charlesworth, winnaar van de Händelwedstrijd 2013 in Londen, is de geknipte man voor dit repertoire.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be