Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Pompidou

Deze week in PompidouKunst & Cultuur

Wat hoort u in de week van 6 juni in Pompidou? We zetten het hier op een rij!
Architect Frank Lloyd Wright scherpt zijn potlood

Frank Lloyd Wright

Dinsdag 6 juni
150 jaar geleden werd Frank Lloyd Wright geboren, om dit monstre sacré van de Amerikaanse architectuur kunnen we niet heen. Een uur lang hebben we het over zijn leven, werk en impact met professor Hilde Heynen, architect Xaveer De Geyter en met de directeur van de School of Architecture at Taliesin, Aaron Betsky.

Woensdag 7 juni
Schrijfster Hannah Roels schreef haar romandebuut ‘Het Portret’ , uitgegeven bij Prometheus. Fotografe Tine Guns registreerde een wereld zoals die er uit zou zien 'After The Flood'. Het is de naam van haar tentoonstelling bij Ingrid Deuss Gallery én van het boek dat bij de tentoonstelling is verschenen. Catherine Vuylsteke komt praten over de roman ‘Trein naar Pakistan’ van Khuswant Singh, uitgegeven bij Hollands Diep. Een roman over de enorme volksverhuizingen die plaatsvonden van Pakistan naar India en andersom in 1947, toen moslims en hindoes van elkaar gescheiden werden.

Donderdag 8 juni
Binnen twee dagen opent Documenta 14 in Kassel de deuren voor het grote publiek. Chantal Pattyn is er al, en vertelt over de dingen die ze zag. En het kan niet geheel toevallig zijn dat Christophe Vekeman uitgerekend vandaag de roman bespreekt ‘In Kassel is niets wat het lijkt’ van Enrique Vila-Matas. En kunstenaar Hans Op de Beeck komt vertellen over een grote tentoonstelling van zijn werk, ‘Hans Op de Beeck. Out of the Ordinary’ in het Kunstmuseum in Wolfsburg (tot 9 september). Tegelijkertijd verscheen een boek met een overzicht van Op de Beecks werk onder de titel ‘Works’ en dat kan tellen, gemeten aan het vuistdikke boek dat is verschenen bij Lannoo.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram