Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hier zijn ze dan: DeZes editie 2019

Hier zijn ze dan: DeZes editie 2019Klassieke muziek

DeZes zijn een bende van zes jonge Vlaamse violisten, gepassioneerd door muziek en verliefd op de viool. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd van nabij en leven mee met hun leeftijdsgenoten in de wedstrijd. Ze brengen verslag uit van hun avonturen voor en achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd en laten onbevangen hun licht schijnen op de violisten, hun prestaties en het repertoire.
Collagefoto DeZes 2019© VRT rr

DeZes 2019

Dat doen ze in de programma’s op radio en televisie, maar vooral ook online, op canvas.be en via sociale media, onder meer op hun eigen DeZes-Facebookpagina. Zo slaan ze een brug tussen de kijkers en luisteraars, de wedstrijd en de muzikanten.

DeZes dat zijn dit jaar:

  • Sarah Bayens (18 jaar)
  • Theo Carpentier (20 jaar)
  • Laura De Bruyn (24 jaar)
  • Andreas Moulin (25 jaar)
  • Victor Pevernagie (20 jaar)
  • Ellen Vanneste (22 jaar)

>> Volg DeZes via de gemeenschappelijke Facebookpagina.

Sarah Bayens© VRT rr
Sarah Bayens

Sarah Bayens (18 jaar)
Sarah is de jongste van de groep. Ze speelt al viool sinds haar vijfde en studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Shirly Laub. Ze won eind vorig jaar de wedstrijd Young Belgian Talent 2018.

Sarah's Facebookpagina

Theo Carpentier© VRT rr
Theo Carpentier

Theo Carpentier (20 jaar)
Theo komt uit Herne, in het Pajottenland. Hij studeerde aan de kunsthumaniora van Brussel en zit nu in zijn derde en laatste bachelorjaar aan LUCA School of Arts (Leuven). Zijn liefde voor zijn instrument is zo alomvattend dat hij zich ook toelegt op barokviool en folkviool

Laura De Bruyn© VRT rr
Laura De Bruyn

Laura De Bruyn (24 jaar)
Laura is afkomstig uit Aalst. Ze behaalde een Masterdiploma viool aan het conservatorium van Gent. Ze volgt de Koningin Elisabethwedstrijd al van kleins af aan. Ze geeft zelf vioolles én is een getalenteerde zangeres.

Laura's Facebookpagina

Ellen Vanneste© VRT rr
Ellen Vanneste

Ellen Vanneste (22 jaar)
Ellen komt uit Roeselare. Ze behaalde in 2018 haar Bachelordiploma aan LUCA School of Arts (Leuven) met grote onderscheiding en zit nu in haar eerste Masterjaar. Ze geeft zelf vioolles bij het Jeugdmuziekatelier Roeselare. Haar ouders zijn allebei muzikanten en dus kreeg ze de liefde voor klassieke muziek en voor de Koningin Elisabethwedstrijd met de paplepel mee.

Ellen's Facebookpagina

Andreas Moulin© VRT rr
Andreas Moulin

Andreas Moulin (25 jaar)
Andreas komt uit Humbeek. Hij behaalde zijn Masterdiploma Viool aan LUCA School of Arts (Leuven) en specialiseert zich nu verder in Kamermuziek. Daarnaast studeert hij in avondonderwijs ook gebarentaal.

Andrea's Facebookpagina

Victor Pevernagie© VRT rr
Victor Pevernagie

Victor Pevernagie (20 jaar)
Victor is afkomstig uit Brugge. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarnaast volgde hij masterclasses in binnen- en buitenland en speelt hij onder meer bij het gloednieuwe Youth Orchestra Flanders.

Victor's Facebookpagina

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be