Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Diede Verpoest: "Toon Hermans is mijn muze!"

Diede Verpoest: "Toon Hermans is mijn muze!"Blijf verwonderd!

"We hadden vroeger thuis een volledige videobox van Toon Hermans zijn One Man Shows. En ik koos hem altijd." Twintiger Diede Verpoest is zot van cabaretier Toon Hermans en die leerde hem ook iets op muzikaal vlak. "De eenvoud in zijn gedichten, probeer ik ook toe te passen in mijn muziek."
© Etcetera Records

Diede Verpoest

"Er zijn filmpjes waar ik op mijn derde samen met mijn broer en zus zot sta dansen op Berlioz, te schreeuwen naar de camera." Muziek was - en is nog steeds - altijd aanwezig in het gezin Verpoest. Wat wil je ook met muzikanten als ouders. "Ik heb altijd vioolles van mijn vader gekregen. Dat heeft mij enorm geholpen." Het blijft lang een hobby, tot hij beslist om naar het Conservatorium in Brussel te gaan. Daar speelt hij ook voor het eerst altviool. "De eerste keer die warme en diepe klank van de altviool voelen, dat was liefde op het eerste gehoor."

En ondertussen heeft hij zijn plaats helemaal veroverd in de muziekwereld. Met zijn Karski Quartet is hij op dit moment artist in residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast speelt hij ook in het St. George Quintet, in de folkband Roots. Of samen met pianist Claus Vermeulen, zij brachten dit jaar hun debuutcd uit.

Het is duidelijk: van Diede gaan we nog veel horen! Hoog tijd om hem wat beter te leren kennen.

Portret Diede Verpoest

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.