Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dieter Deswarte over Saints

Dieter Deswarte over SaintsKunst & Cultuur

Napoleon werd naar het eiland Sint-Helena verbannen na zijn nederlaag in Waterloo. Nu vormt het eiland ook het decor van de nieuwe documentaire van de Belgische documentairemaker Dieter Deswarte.

Dieter Deswarte trok voor Saints naar Sint-Helena. Dat eiland ligt in de Atlantische Oceaan, 2000 km ten westen van Namibië en Angola. Het is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld, slechts bereikbaar na een dagenlange boottocht.

In 2005 is beslist dat er een luchthaven zou komen. Niet zonder protest van de inwoners, zij vrezen dat door de toevloed van toeristen de rust op hun eiland zal verdwijnen. Saints gaat over die argwaan en onzekerheid van de inwoners bij de bouw van de luchthaven.

Saints is donderdag 1 december te zien in kunstenhuis Het Bos in Antwerpen. Nadien volgt een audiovisuele live performance door Dieter Deswarte en Roman Hiele, die de muziek voor Saints geschreven heeft. Het hele programma vind je hier

Dieter Deswarte over Saints

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.