Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
A Different Hauschka

A Different HauschkaBlijf verwonderd!

Op 7 februari komt Hauschka in Late Night Shift zijn jongste plaat 'A Different Forest' voorstellen. En hij kiest mee de platen.
HauschkaFoto: Anne-Laure Lechat

Hauschka te gast in Late Night Shift

Zo laat hij ondermeer muziek horen van Steve Reich, Jan Jelinek, Keith Jarrett, Scott Matthew, Arnold Schoenberg en Arvo Pärt. En dit vertelt hij over zijn nieuwe plaat: 'In A Different Forest focus ik op het bos als natuurlijke omgeving, in contrast met mijn eigen omgeving, die van het stedelijke alledaagse leven. Waar wil ik eigenlijk leven en werken? Welke omgeving geeft mij het meeste voldoening? Bij het overdenken van deze vragen kom ik altijd weer uit bij de natuur. Hoe vaak ben ik niet gaan wandelen om op de top van een berg een nieuw perspectief op dingen te vinden. Het is een indrukwekkende ervaring. De ervaring van het sublieme. Het besef dat alles er al zo lang is, en nog zo lang zal blijven. En in contrast, ons eigen menselijke bestaan, dat slechts een fractie van de geschiedenis van de aarde beslaat.' De ideale Bosbrosplaat, quoi. Wij geven in Late Night Shift op 7 februari ook duo-vrijkaarten weg voor zijn concert op 7 mei in De Roma in Antwerpen. Tune in Joh!

HauschkaHauschka
Hauschka komt op 7 februari zijn nieuwe plaat voorstellen in Late Night Shift
Late Night Shift met Hauschka

De Duitse componist Volker Bertelmann maakt sinds 2004 pianomuziek onder de noemer Hauschka. Zijn muziek staat garant voor een volstrekt uniek klankentapijt, waarvoor hij onder andere gebruik maakt van prepared piano: Hauschka kleedt de snaren van zijn piano aan met andere instrumenten en gebruiksvoorwerpen, om op die manier spontane klanksveranderringen en verrassende gebeurtenissen in zijn composities te creëeren. Naast zijn werk op prepared piano is Hauschka ook een meester in prachtige, melodische stukken die het beste van artiesten als Ólafur Arnalds en Max Richter in herinnering brengen. Live doet zijn werk naast die artiesten ook aan Thom Yorke en Nils Frahm denken. Voor zijn nieuwste plaat A Different Forest (februari 2019) tekende Hauschka een contract bij Sony Classical. Hauschka is ook bekend als componist van filmmuziek. In 2016 schreef hij samen Dustin O'Halloran (A Winged Victory For The Sullen) de soundtrack voor Lion, waarmee ze genomineerd werden voor een Academy Award,n Golden Globe en een BAFTA. Daarnaast maakte hij ook muziek voor Hotel Mumbai (2018), Adrift (2018), In Dubious Battle (2016), Exodus (2016), Praia do Futuro (2014) en de miniserie Patrick Melrose (2018).

Late Night Shift

Welkom in een wereld vol klankavontuur!

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via latenight@klara.be

Elke donderdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.