Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dit zijn De Twintigers

Dit zijn De TwintigersBlijf verwonderd!

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers. Ontdek hier wie De Twintigers zijn.

De Twintigers

Een beloftevolle generatie in de schijnwerpers

Vanaf maandag 11 januari kijkt Klara naar de toekomst en stelt de zender een generatie twintigers voor die het verschil maakt. De jonge muzikanten komen uit verschillende hoeken die tot de muziekradius van Klara behoren: klassiek, jazz en world.

Tussen januari en juni 2021 zet Klara wekelijks één muzikant in de schijnwerpers, met bijdragen in verschillende programma's, online aandacht en een gestreamd liveconcert vanuit Studio Toots als hoogtepunt. Het wekelijkse programma ziet er als volgt uit:

  • Espresso (maandag): de muzikale twintiger van de week stelt zich kort voor.
  • Music Matters (maandag tot donderdag): een dagelijkse bijdrage over vier sleutelwerken die iets meer vertellen over hem/haar.
  • Klara Live (donderdag): de twintiger stelt zichzelf voor door middel van een livesessie in Studio Toots, vergezeld door maximaal drie muzikanten.
  • Online: op klara.be en in de Klara-app is een aparte programmapagina te vinden met de livestream van het concert, foto’s, video-opnames en een kort filmpje. De concerten worden ook live uitgezonden en zijn nadien te herbekijken via VRT NU.

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers