Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dit zijn de winnaars van de klassieke Grammy Awards

Dit zijn de winnaars van de klassieke Grammy AwardsKlassieke muziek

In de nacht van zondag op maandag werden in New York voor de 60ste keer de Grammy Awards uitgereikt, de grootste Amerikaanse muziekprijzen. Van de 84 beeldjes gingen er 10 naar een klassieke categorie. Een overzicht!
Barbara Hannigan

Barbara Hannigan dirigeert

De beste klassieke soloperformance: Daniil Trifonov voor zijn album Transcendental (Deze plaat is een Keuze van Klara, lees hier onze recensie.)

Het beste klassieke vocale solo-album: Barbara Hannigan met Crazy Girl Crazy (Deze plaat is een Keuze van Klara, lees hier onze recensie.)

De beste koorperformance: Gavin Bryars - The fifth Century door het kamerkoor The Crossing en het PRISM Quartet

De beste orkestuitvoering: Pittsburgh Symphony Orchestra o.l.v. Manfred Honeck met hun opname van de 5de symfonie van Sjostakovitsj en het Adagio for Strings van Samuel Barber. Deze plaat won ook de Grammy voor beste techniek op een klassiek album. 

De beste uitvoering van kamermuziek of door klein ensemble: Death and the Maiden door Patricia Kopatchinskaja en het Saint Paul Chamber Orchestra

De beste opera-opname: Wozzeck van Alban Berg, door het Houston Symphony Orchestra o.l.v. Hans Graf

Het beste klassieke verzamelalbum: Jennifer Higdon: All Things Majestic, Altvioolconcerto en Hoboconcerto door de Nashville Symphony o.l.v. Giancarlo Guerrero. Jennifer Higdon kreeg zelf ook een Grammy voor het altvioolconcerto dat op die plaat staat. Het werd verkozen tot beste hedendaagse klassieke compositie van het jaar. 

De beste klassieke producer van het jaar: David Frost

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.