Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dochters van ondernemers lanceren podcast

Dochters van ondernemers lanceren podcastKunst & Cultuur

Vijf actrices maakten in 2019 samen een voorstelling: Dochters van ondernemers. Want dat zijn ze alle vijf, ze groeiden op in families van groentetelers, bouwaannemers of een slagersfamilie. Nu de theaters nog steeds dicht zijn en hun tournee in het water viel, kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kan. En maakten ze van de voorstelling een podcastreeks.
© Laura Joukes

In vijf afleveringen vertellen de dochters over de pieken en dalen van opgroeien in een zelfstandig nest.

‘Dochters van Ondernemers’ ging in première op Theater Aan Zee in de zomer van 2019. In deze theatervoorstelling van ARSENAAL/LAZARUS vertellen 5 dochters van ondernemers hoe het was om op te groeien in een familiebedrijf. Normaal stond er nu een tournee om het programma, maar die viel natuurlijk in het water. "Niet bij de pakken blijven zitten, maar doordoen", dus bouwden de dochters hun voorstelling om tot een podcastreeks. De ondernemersspirit zit er ingebakken, dat is duidelijk.

In vijf afleveringen met ronkende titels als BMW & BTW en BVBA Ambras vertellen Marieke Anthoni, Leen De Graeve, Annelore Crollet, Karlien Torfs en Julie Delrue over de pieken en dalen van het zelfstandig zijn. Over grote liefde en ambras. Over ambacht en vakmanschap. Over trots, maar ook over schaamte.

Mensen zien ne zelfstandige en die rijden allemaal met poepchic auto’s. Dan zeggen ze: “Daar is toch wel geld met te verdienen hé seg, amai amai amai.” Maar die mensen weten niet dat die daar dag en nacht voor werken.
Leen De Graeve

Beluister de podcast via arsenaallazarus.be.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.