Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Doneer je klarinet aan het project 'Resilience in resonance'

Doneer je klarinet aan het project 'Resilience in resonance'Blijf verwonderd!

Klarinettist en onderzoeker Luc Nijs zette een bijzonder educatief project op poten: 'Resilience in resonance'. Samen met andere muziekleraren leert hij kwetsbare kinderen in België, sociale wezen in Polen en vluchtelingkinderen in Cyprus klarinet leren spelen op basis van een vernieuwende onderwijsmethode. En daarvoor is Luc nog op zoek naar enkele klarinetten. Een kennismaking in Music Matters op 5 mei 2021.
© Marijke De Schepper

klarinettist en onderzoeker Luc Nijs

Muziek kan niet enkel bijdragen tot onze artistieke en persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan ons mentaal en sociaal welzijn. Dat vindt ook muzikant en onderzoeker Luc Nijs. Hij ontwikkelde een methode waarbij kinderen hun instrument leren bespelen via allerhande bewegingsactiviteiten die de ontwikkeling van muzikaal begrip, expressiviteit en creativiteit stimuleren. Improvisatie (met muziek en beweging) speelt daarbij een cruciale rol. 

De lessen in binnen- en buitenland vatten aan vanaf september 2021.

Klarinetten gezocht

Er is helaas geen budget om elk kind van een klarinet te voorzien. Hun situatie laat niet toe om een instrument en bijkomend materiaal aan te kopen of te huren. Daarom is Luc Nijs nog op zoek naar weldoeners, die ergens nog een klarinet liggen hebben maar ze niet meer bespelen. Wil jij je instrument schenken aan dit project? Mail naar music@klara.be en wij brengen je in contact met de organisatoren.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

5/05/2021 Luc Nijs over 'Resilience in resonance' in Music Matters
Luc Nijs & Olav Grondelaers in Music Matters op 5 mei

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.