Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download de podcast van Berg en Dal met Peter Venmans

Download de podcast van Berg en Dal met Peter VenmansBlijf verwonderd!

Op zondag 15 april 2012 sprak Pat Donnez met filosoof Peter Venmans.
© Patrick Post

Peter Venmans

‘Een economische visie op het leven is gebaseerd op het zeer eenvoudige en efficiënte idee van universele ruil.,’ schrijft filosoof Peter Venmans. Door middel van geld kan alles ingewisseld worden tegen iets anders. Alles is te koop. Of nog: alles is eender. Als de Griekse held Achilles uit de Ilias een stuk van zijn oorlogsbuit verliest, kan hij daarvoor compensatie krijgen. Maar Achilles kan daar onmogelijk mee leven. Hij wil zelfs niet onderhandelen. Als de eer eenmaal is aangetast, kan men die niet zomaar herstellen. Gezichtsverlies moet koste wat het kost vermeden worden. Echte mannen waren het toen, kom daar vandaag eens om. Zij kenden nog eergevoel, de winnaarsmentaliteit, de woede om aangedaan onrecht, Fascinerende en gevaarlijke eigenschappen die wij bij het klein gevaarlijk afval hebben gezet. Ik praat met Peter Venmans over alles wat ons belet een comfortabel leven te leiden.

De podcasts van Berg en Dal kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. Het voorbije seizoen is op die manier nog helemaal beschikbaar.


Berg en Dal - podcast Peter Venmans - Zondag 15 april 2012
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Berg en Dal

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Presentatie: Pat Donnez

Redactie / Montage: Louise Souvagie

Samenstelling: Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via bergendal@klara.be

Elke zondag van 10 tot 11 op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Berg en Dal kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.