Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Dré Pallemaerts wint een Klara voor beste Vlaamse jazz cd

Dré Pallemaerts wint een Klara voor beste Vlaamse jazz cd Jazz

Intens, puur en diepmenselijk, zo kan het album Coutances van drummer Dré Pallemaerts omschreven worden.
Foto van Dré Pallemaerts

Dré Pallemaerts

Met bijna alle stukken van zijn hand toont Dré zijn uitzonderlijk talent als componist. Het kwartet ontwikkelt een erg herkenbare signatuur, met langzaam verglijdende melodieën van hedendaags klassiek, doorheen elektronica en jazz. Geluidskunstenaar Jozef Dumoulin en de Amerikaanse pianist Bill Carrothers voelen elkaar op bijna magische manier aan en combineren experiment met ragfijne improvisaties. Ontwapenend en energiek is dan weer de saxofoon van Mark Turner. Coutances is de langverwachte opvolger van het reeds door Klara bekroonde Panharmonie (2007) en het is opnieuw een schot in de roos. Live was dit project één van de hoogtepunten van het afgelopen concertseizoen.
Met Dré Pallemaerts kiest Klara voor een vaste waarde binnen de Europese jazz, een uitzonderlijk muzikant gepokt en gemazeld in de jazz. Iemand die secuur een heel eigen parcours aflegt, vernieuwend blijft en artistiek keer op keer verrassend blijft. Kortom, deze plaat is een juweeltje om te koesteren.


Onder deze link kan u het album beluisteren.

Django

Django! Een programma 'on the road' met deze week als compagnon de route Heidi Lenaerts. Met een fijne mix van jazz, klassiek en filmmuziek.

Presentatie: Heidi Lenaerts

Samenstelling: Joris Preckler.

Contact: django@klara.be