Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
In Dreams. Vier uur live radio tussen slapen en waken.

In Dreams. Vier uur live radio tussen slapen en waken.Blijf verwonderd!

Na de eerste editie van In Dreams in 2016, nemen Klara-presentatoren Bart Vanhoudt en Lies Steppe luisteraars én toeschouwers opnieuw mee naar een met uranium verrijkt dromenland. Co-curator Philippe Cortens stelde een gevarieerde avond samen gevuld met live performances waarvan men zich achteraf zal afvragen of ze wel echt waren. Op vrijdag 1 juni van 20u tot 23u59 in Cultuurcentrum Mechelen.

Rijk gevulde droomavond vol live muziek en performances: droomcovers, een spookachtig hoorspel uit de 22ste eeuw, bewerkte droompassages en een installatie die je hersengolven in geluid omzet.

 In Dreams II
In Dreams II
In Dreams

Praktisch

• datum & uur: vrijdag 1 juni - deuren: 19.00 uur - uitzending: 19.45 tot 23.59 uur
• locatie: Cultuurcentrum Mechelen - Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen (vlakbij Sint-Romboutstoren)
• met: Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble - Pascal Deweze - Wwwater - MDC III & Sylvie Kreusch - Frederik Croene & Timo Van Luijk - Zoë McPherson - Ameel Brecht - Laura Maes & Kristof Lauwers - Diederik Peeters
• presentatie: Lies Steppe & Bart Vanhoudt
• co-curated by: Philippe Cortens
• organisatie: kunstencentrum nona, Klara, Cultuurcentrum Mechelen
• info & tickets: www.nona.be - www.cultuurcentrummechelen.be

Literair-muzikale interpretaties

Frederik Croene & Timo Van Luijk, Zoë McPherson en Ameel Brecht (van de Brusselse band Razen) zorgen voor nieuwe, muzikale interpretaties van bestaande dromen. Van Luijk & Croene bemiddelen hypnose door intuïtieve akoestiek te scannen, McPherson duikt gewapend met haar sampler en electronica-apparatuur in de droomwereld van Dion McGregor (bekend van de LP The Dream World Of Dion McGregor), terwijl Ameel onder begeleiding van zijn steelmandoline een audio-opname van William Burroughs van onder het stof haalt.

Van Will Tura tot Suicide

Droomcovers, die zijn er ook. Pascal Deweze en zijn strijkerskwartet verrassen met ‘In mijn droom’ van ons aller Will Tura uit 1965, MDCIII (met Mattias Decraene van Nordmann) & Sylvie Kreusch (Soldier's Heart, Warhaus) nemen het mierzoete ‘Mister Sandman (...bring me a dream)’ van The Chordettes onder handen en seizoensrevelatie Wwwater (Charlotte Adigéry) geeft ‘Dream Baby Dream’ van Suicide - bekend in de versies van Neneh Cherry en Bruce Springsteen - een nieuwe dimensie.

Spookachtig hoorspel & interactieve scanner

Theatermaker Diederik Peeters beweegt als fil rouge doorheen het avondprogramma. Elk uur horen we een aflevering van zijn Apparitionals, een spookachtig hoorspel in drie afleveringen dat zich in de 22e eeuw afspeelt. Het buitenbeentje van de avond is het duo Laura Maes en Kristof Lauwers. Stereotaxie - hun interactieve scanner die eigen hersengolven omzet in geluid - is werkelijk een aparte auditieve ervaring.

Nacht en ontij herontdekt

En dan is er het orgelpunt van de avond: Mauro Pawlowski en zijn Braaknoot Ensemble leven zich het laatste uur uit als muzikanten-sjamanen wanneer ze het album ‘Nacht en Ontij’ van Boudewijn De Groot nieuw leven inblazen. Vijftig jaar na de eerste opname wordt deze interpretatie een psychedelische heksensabbat. De recensies na het premièreconcert in de AB waren lyrisch. Heerlijk, stevig spul, ergens tussen slaap en waken.

Late Night Shift

Welkom in een wereld vol klankavontuur!

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via latenight@klara.be

Elke donderdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

In Dreams

Na de eerste editie van In Dreams in 2016, nemen presentatoren Bart Vanhoudt en Lies Steppe u dit jaar opnieuw mee naar een met uranium verrijkt dromenland. Een avond gevuld met live performances waarvan u zich achteraf zal afvragen of ze wel echt waren.