Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Drie Vlamingen op shortlist ECI Literatuurprijs

Drie Vlamingen op shortlist ECI LiteratuurprijsKunst & Cultuur

Van de zes genomineerden komen er drie uit Vlaanderen: Koen Peeters met De Mensengenezer, Peter Terrin met Yucca en Annelies Verbeke met Halleluja.
Logo van de ECI Literatuurprijs

Drie Vlamingen op shortlist ECI Literatuurprijs

Uit een longlist van 25 boeken uit Nederland en Vlaanderen heeft de jury van de ECI Literatuurprijs (voorheen AKO Literatuurprijs) zes werken gekozen, en de helft komt van Vlaamse auteurs.

Koen Peeters, Peter Terrin en Annelies Verbeke maken kans op de hoofdprijs van 50.000 euro. De winnaar wordt bekendgemaakt op 9 november. De vijf andere genomineerden krijgen vanaf dit jaar 5.000 euro.

De drie Nederlandse genomineerden zijn Huub Beurskens met Eindeloos Eiland, Daniƫl Rovers met De Waren en Marijke Schermer met Noodweer.

Naast de ECI Literatuurprijs wordt in samenwerking met NRC en HUMO ook de ECI Lezersprijs uitgereikt. Vijftig enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar welk boek van de shortlist zij het beste vinden. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

Opvallende afwezige bij de zes genomineerden is Jeroen Olyslaegers, die voor zijn roman 'Wil' dit jaar de Fintro Literatuurprijs won - zowel bij de vakjury als bij de lezersjury. Ook Stefan Hertmans stond met De bekeerlinge op de longlist, maar ook hij is niet genomineerd. Hertmans was de winnaar van 2014 met Oorlog en Terpentijn. Peter Terrin won in 2012 met Post Mortem.

Bron: VRT NWS

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.