Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Een avond vol Latijnse passie met Rolando Villazón

Een avond vol Latijnse passie met Rolando VillazónKlassieke muziek

Op zaterdag 25 juni komt de Mexicaanse stertenor Rolando Villazón nog eens naar Bozar. Begeleid door pianist Aaron Wajnberg brengt hij dan, zo meldt de website, ‘een avond vol Latijnse passie en virtuositeit’. Voor zover nodig, zorgen we in Maestro, vanaf maandag, voor een heerlijke vocale opwarming!

Rolando Villazón: een man met vele talenten

In februari van dit jaar werd Rolando Villazón 50, en nog altijd is hij een van de meest geliefde en gewaardeerde vocale sterren van het ogenblik. Villazón is een man met vele talenten: naast zijn talrijke optredens in concert- en operahuizen, is hij nog actief als tv-presentator (bij de BBC, ARTE en het Duitse ZDF) en is hij auteur van enkele romans.

In de keuze van zijn repertoire toont Rolando Villazón zich al even gul en veelzijdig: Mozart en vooral Verdi zijn ongetwijfeld zijn lievelingscomponisten, maar ook in opera’s van Gounod, Donizetti, Bellini en Johann Strauss is hij geregeld te horen. En dan is er natuurlijk de muziek van zijn geboorteland Mexico, die altijd een heel bijzondere plek in zijn hart zal krijgen.

Voor dit alles werkte Villazón samen met de grootste solisten (o.a. Cecilia Bartoli, Placido Domingo, Anna Netrebko), orkesten en dirigenten (o.a. Daniel Barenboim, Antonio Pappano en Yannick Nézet-Séguin).

Rolando Villazón is, ten slotte, een niet onverdienstelijk tekenaar en cartoonist. Ga maar eens kijken op zijn website, vooral zijn zelfportretten zijn de moeite!