Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Een bordkartonnen Lanoye"

"Een bordkartonnen Lanoye"Kunst & Cultuur

Tom Lanoye werd onlangs 60 jaar en is ook al 40 jaar schrijver. Hij viert deze dubbele verjaardag onder meer met een multimediale tentoonstelling in de Krook bibliotheek in Gent met de appetijtelijke titel 'En het vlees werd woord'. Onze reporter ging kijken samen met de Gentse auteur en Klara-collega Heleen Debruyne.
Affiche van de expo 'En het vlees werd woord'

Affiche van de expo 'En het vlees werd woord'

Het is een multimediale tentoonstelling over vooral de grafische en vormelijke kant van zijn werk. Met filmpjes, studies voor boekcovers, theateraffiches, manuscripten en merkwaardige bibliofiele uitgaven.

Heleen Debruyne was eerst verwonderd dat er geen bordkartonnen Lanoye aan de inkom stond, maar werd ook verrast door wat er op de expo te zien is. De reportage kan u hier onderaan herbeluisteren.

Tom Lanoye houdt ook drie lezingen aan de hand van literaire objecten. Sommige daarvan diepte hij ook op uit de collectie van Bibliotheek De Krook. Na afloop telkens: borreltijd en signeersessie.

Op woensdag 12 september over 'Literatuur en vorm: over het verband tussen literatuur en zetwerk, omslagontwerp en affichedesign'.

Op woensdag 19 september over 'Bibliofilia: over bijzondere, excentrieke bibliofiele uitgaven'.

Op woensdag 3 oktober over 'Theaterteksten: een ode aan het meest stiefmoederlijk behandelde literaire genre van vandaag'.

Hier vindt u meer info over de tentoonstelling en de lezingen.

Reportage over de expo 'En het vlees werd woord' in De Krook

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.