Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Een conversatie met de kunstcollectie van ING

Een conversatie met de kunstcollectie van INGKunst & Cultuur

Eén van de grootste en belangrijkste privé kunstcollecties van ons land is in handen van ING. De bank brengt nu 60 sprekende werken samen een tentoonstelling met als de titel 'Love. Hate. Debate. Start a Conversation with the ING Collection'. Hoofdcurator van de collectie, Anne Petre vertelde in Espresso meer.
affiche van de expo 'Love. Hate. Debate'

affiche van de expo 'Love. Hate. Debate'

Tijdens Love. Hate. Debate. Start a Conversation with the ING Collection kan het grote publiek voor de eerste keer kennismaken met de ING-collectie, die bijna 60 jaar geleden één van de allereerste bedrijfscollecties vormde. De collectie is trouw gebleven aan de pioniers- en vernieuwersgeest van grondlegger Baron Lambert.

Parallel aan de tentoonstelling Love. Hate. Debate. organiseert ING een programma dat andere manieren biedt om de tentoonstelling te benaderen. Zo kan iedereen de tentoonstelling ontdekken vanuit de invalshoek die hem het meeste aanspreekt, zelfs mensen die zich niet spontaan aangetrokken voelen tot hedendaagse kunst.

Anne Petre over de expo 'Love. Hate. Debate. Start a Conversation with the ING Collection'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.