Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Een straat van karton

Een straat van kartonKunst & Cultuur

Hoe goed kent u de mensen uit uw straat? Beeldend kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten probeerde in het bizarre jaar 2020 het alledaagse leven in de Familiestraat in de Seefhoek, de straat waarin hij woont te beschrijven. Samen met 200 buurtbewoners maakte Thomas een zes uur durende voorstelling waarin een heel jaar voorbij komt. Daarvoor bouwde hij zijn straat volledig na in karton.
Scènebeeld uit Familiestraat

de kartonnen Familiestraat

Tijdens het bizarre jaar 2020 probeerde Thomas Verstraeten het alledaagse leven in de Familiestraat in de Seefhoek te inventariseren en beschrijven. Om vervolgens op zoek te gaan naar de relatie tussen wat zich in de straat afspeelt, en wat op datzelfde moment in de wereld gebeurt. Bestaat het 'butterfly effect' echt? Wie een bloempot uit zijn raam laat vallen, zet misschien onbewust een andere wereldse gebeurtenis in gang.

Verstraeten bouwt voor deze voorstelling de Familiestraat op levensgrote schaal na in karton. Op de kop staat een tribune. Alle middelen worden ingezet. Samen met 200 buurtbewoners creëert Verstraeten een zes uur durende voorstelling waarin een heel jaar voorbij komt. Van koude winternachten tot broeierige zomeravonden. Familiestraat is een voorstelling over de invloed van het grote op het kleine en vice versa. Een poëtische en kwetsbare poging om het leven te begrijpen.

Reporter Katoo De Langhe liep samen met Thomas Verstraeten door de Familiestraat, de echte, niet de kartonnen versie...

'Familiestraat' maakt deel uit van het festival 'Dear Antwerp', een locatiefestival van De Singel.
 

Thomas Verstraeten over zijn Familiestraat

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.