Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Een West-Vlaamse Schubertiade met Wannes Cappelle en Nicolas Callot

Een West-Vlaamse Schubertiade met Wannes Cappelle en Nicolas CallotBlijf verwonderd!

Kom, benevelt mie! is West-Vlaams voor Komm, beglücke mich! Dat vers komt uit Ständchen, een gedicht van Ludwig Rellstab dat vandaag legendarisch is geworden dankzij het melodietalent van Franz Schubert. Pianist Nicolas Callot selecteerde twaalf liederen en Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal vertaalde ze naar zijn dialect, het West-Vlaams. Op woensdag 18 november stellen ze de plaat in Music Matters voor.
© Yoshie Kuwayama

Nicolas Callot en Wannes Cappelle

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal en pianist Nicolas Callot leerden elkaar kennen aan een Antwerpse schoolpoort waar ze elke ochtend hun kinderen uitzwaaiden. De vrouw van Nicolas Callot gaf het creatieve duwtje in de rug. Hoe zouden de liederen van Schubert uit de mond van Wannes Cappelle klinken? Toen het Festival van Vlaanderen Kortrijk in 2018 Wannes vroeg om een programma samen te stellen voor de editie van 2019 vertelde hij over het Schubert-idee. De organisatie was meteen overtuigd en enthousiast.

© artwork door Sammy Slabbinck
de hoes van het album

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.