Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Een woord een woord', een nieuw boek van Frank Westerman.

'Een woord een woord', een nieuw boek van Frank Westerman.Kunst & Cultuur, Boek

Journalist en schrijver Frank Westerman woonde als kind dicht bij de plaats waar zich in de tweede helft van de jaren ’70 de Molukse trein- en schoolkapingen afspeelden.
Portret van journalist en schrijver Frank Westerman

Frank Westerman

Hij zoekt ex-kapers op en spreekt met een psychiater die destijds met de kapers onderhandelde. Die zachte en geduldige onderhandelingstactiek werd internationaal geroemd werd als de ‘Dutch approach’. Westerman weegt hem af tegen de drastische en onvoorwaardelijke manier waarop de Russische president Poetin in de late jaren ’90 heeft afgerekend met de Tsjetsjeense terroristen. Westerman was er oorlogscorrespondent, tot op het moment dat hij uit angst voor ontvoering het gebied niet meer in durfde. 

Cover van het nieuwste boek van Frank Westerman
Een woord een woord. Cover van het boek.

Om aan den lijve te ondervinden wat taal vermag tegen geweld, volgde hij ook een opleiding in onderhandelen. Hij krijgt met huiselijk geweld te maken in een namaak-politiedorp en wordt gegijzeld tijdens een gesimuleerde vliegtuigkaping.

‘Een woord een woord’ is een boek over de geschiedenis van terroristische gewelddaden, en over de vraag hoe onze democratische samenleving daartegen ingaat. Hoe Westerman de terroristen van Parijs en Brussel zou aanpakken staat er niet in. Maar dat ook met hen moet gepraat is een onvermijdelijke conclusie uit dit boek. Gudrun De Geyter

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram