Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Eeuwenoude muziek in dialoog met hedendaags werk

Eeuwenoude muziek in dialoog met hedendaags werkKlassieke muziek

Wim Henderickx zorgt met zijn splinternieuwe 'Colors' voor een kleurrijke partituur.
Onze-Lieve-Vrouwekerk, Kortrijk©VRTrr

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Kortrijk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kortrijk is met zijn meer 800 jaar één van de oudste gebouwen van de stad. Een inspirerende plaats dus om de 'Mis van Doornik' te laten weerklinken: deze mis dateert uit de 14de eeuw, en is één van de oudste bewaarde missen. Het Wilde Westen, de West-Vlaamse afdeling van het Festival van Vlaanderen, had het mooie idee deze mis in dialoog te laten gaan met hedendaagse klanken.
Wim Henderickx zorgde tussen de oude misdelen door voor een complex polyfoon weefsel van electronica en vrouwenstemmen. Verschillende koren, Ars Vocalis, Zimra en het Kortrijks Vocaal Ensemble - onder leiding van Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker - stonden verspreid in de O.L.V-Kerk opgesteld, en centraal stond het ensemble Psallentes onder leiding van Hendrik Vanden Abeele.
‘Colors’ heet het werk van Wim Henderickx, waarbij elke kleur ook voor een bepaald begrip staat: Blue (oneindigheid), Green (hoop), Red (liefde), Orange (warmte), Yellow (licht) and White (volheid).
Klara maakte een opname van dit unieke concert. U kan die opname beluisteren in Klara Live op dinsdag 24 maart om 20.00 u.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.