Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Eeuwige geesten in Sanssouci

Eeuwige geesten in SanssouciKlassieke muziek

Alle toppen en dalen van het leven komen voorbij, zodat niets too much to Handel is. Dat brengt ons bij Jakub Józef Orliński, want afgelopen vrijdag dropte hij zijn nieuwe album op de aarde. Met muziek van ver boven de wolken die dwars door je heen gaat. We dompelen ons ook onder in enkele Zuid-Amerikaanse landen. L’Arpeggiata wist een fundamenteel deel van de geschiedenis van dat continent te vatten in hun album Los Pajaros Perdidos. Zondagmiddag in Sanssouci!
Honorata Karapuda

Anima Aeterna - Jakub Józef Orliński

In Los Pajaros Perdidos van L'Arpeggiata weerklinkt de ziel van mensen wiens rechten werden afgenomen en van mensen die zich rechten hebben toegeëigend, en iedereen daartussenin. Ook Bach erbij? Jazeker, want hij blijft onsterfelijk, volgens Knut Nystedt en Brad Melhdau. Ze gingen aan de slag met Bach. Daniil Trifonov ging nog een stap verder. Als je kijkt naar de geliefden die Bach omringend, kom je nog dichter bij hemzelf, dacht hij.

Bruggen tussen verleden en heden, vanuit de barok naar nu en terug. Dit alles in Sanssouci! Samengesteld door Els van Hoof. Zondag tussen 13u en 15u. Met Johannes Wirix-Speetjens.

Uitzending gemist? Terugluisteren kan via Radioplus of klara.be.